Boek over kinder- en jeugdliteratuur

In de Frankfurter Buchmesse 2016 waren Nederland en Vlaanderen gastland. Voor die gelegenheid stelden Veerle Vanden Bosch en Mirjam Noorduijn een heel interessant naslagwerk samen. HET BOEKENBOEK, (Uitgeverij Leopold). Mijn excuus dat ik pas nu deze oerdegelijke publicatie aanprijs. Het vroeg enige tijd om er in op verkenning te gaan. De voorbije zomer lukte dat.  Ik zal er trouwens nog graag vele uren in verdwalen.

In 50 hoofdstukken word je doorheen ruimte en tijd rondgeleid langs kinder- en jeugdliteratuur van topkwaliteit. Je maakt via biografie, anekdotes en citaten kennis met de allerbeste schrijvers en illustratoren van ons taalgebied en daarbuiten. De auteurs noemen het terecht een caleidoscopisch lees-, kijk-, en bladerboek. Een dikke pluim voor de originele samenstelling.

Dit boek is goud waard voor boekhandelaar en bibliothecaris maar geeft ook en vooral aankoopadvies voor elke volwassene die met “kinderen en boeken” bezig is op professioneel vlak of voor elke ouder, grootouder, oppas die voor privé huis- en tuingebruik hoge(re) eisen stelt aan het (voor)leesvoer voor het jonge volkje.

Een minpunt is dat het boodschappenlijstje voor de boekhandel heel lang wordt.

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Marnix Speybroeck
    sep 04, 2017 @ 16:26:00

    Dan neem je toch gewoon de bankkaart van je man?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: