Gebruik je fantasie!

vijver 004

Toen Nicola O’Byrne vijf jaar werd, besloten haar ouders het televisie kijken drastisch te beperken.
Sindsdien is Nicola niet opgehouden met tekenen. In het eerste leerjaar schreef ze haar eerste verhaal. Daarin plaatste zij bekende figuren in het verkeerde sprookje. De meester vond dit zo leuk dat hij de tekst uittikte en het verhaal als boekje in de schoolbibliotheek plaatste. Een sterke motivatie om later kinderboekenschrijfster te worden! Afgestudeerd in 2010 heeft ze nu al enkele titels van topniveau gepubliceerd en kent internationaal succes. Daarnaast is ze ook een getalenteerde illutrator.
Ga naar haar website. http://www.nicolaobyrne.com/ en laat je bekoren door de veelzijdigheid van deze jonge kunstenares.

In GEBRUIK JE FANTASIE klaagt Konijn dat hij zich verveelt. Bibliothecaris Wolf geeft raad. Je fantaseert gewoon zelf een spannend verhaal! Wie is de held? Waar speelt het verhaal? enz. Stilaan wordt het Konijn duidelijk dat Wolf hem als slot van het verhaal wil opeten. Maar Konijn volgt de goede raad en gebruikt zijn fantasie. Hij stuurt Wolf in een raket naar de maan.

Nicola O’Byrne is zelf een buitenbeentje in het gebruiken van haar fantasie. Ze vindt het leuk de kinderen uit te dagen tot interactie met een boek. Het boek wordt dubbel zo groot wanneer de raket naar de maan schiet. Ook van haar is het te gekke PAS OP! DIT BOEK BIJT! dat al tal van prijzen won. Haar boeken worden voor het Nederlandse taalgebied uitgegeven door … Gottmer. Toeval? Helemaal niet. Een bekwame en strenge redactie wikt en weegt boek na boek wat kinderen boeit. Voor kinderen is enkel het allerbeste goed genoeg. Gelijk hebben ze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: