Ik wil een hond

 
blog 1 015

Thema: huisdieren, hond, draak, stout zijn, sluw zijn, …

Dit prentenboek van David Larochelle en Hanako Wakiyama (Lemniscaat) hoort in mijn absolute top vijf. Dat heb ik niet alleen beslist. Daarvan overtuigden me ook de kinderen aan wie ik het telkens en telkens weer vertel.

Neem een groot stevig blad en schrijf terwijl je kind(eren) toekijkt met een dikke zwarte stift in vloeiende letters “Ik wil een hond”. Laat het kind lezen wat je schreef of lees het zelf tevreden hardop. Het jongetje in het boek wil deze oproep aan het raam kleven. Maar daar is mama het helemaal niet mee eens. Ze stemt er wel lachend mee in dat het jongetje een draak als huisdier mag zoeken. Maar kijk eens aan, hij vindt er een! Maar mama krijgt het helemaal op de zenuwen van de vele crisissituaties met dat vieze, luie en ongehoorzame beest! Wanneer ze hoort dat draken een hekel hebben aan honden … mag het jongetje eindelijk zijn oproep aan het raam kleven … en krijgt een hond! Let op hoe de draak over de heg naar het jongetje lacht, twee duimen in de lucht!

Een dikke bravo voor de perfecte samenwerking tussen auteur en illustrator. Humor troef in tekst en beeld. De illustraties mochten groter en over meer bladzijden verspreid. Nu wordt na het blad omslaan te veel onthuld. Ik behelp me door de volgende tekening of bladzijde af te dekken. Tja, uitgevers en de lieve centen.

Verdere commentaar overbodig. Kopen dat boekje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: